Jag ska bli trädgårdsmästare!

Ja, från min sida har det ekat tomt men jag har en god anledning! Jag har börjat utbilda mig till trädgårdsmästare och ni ska få veta mer!

Hur gick det till?

Jag ansökte till skolan i våras. Det var målbilden under min sjukskrivning och i maj fick jag reda på att jag var antagen. Jag hade inte alla behörigheter (ej läst alla gymnasiekurser som krävdes) men fick läsa de på skolan genom vad de kallar BFU. Vi var 7 st i den klassen och under bfu:n fick vi läsa kurser som växtkunskap, marklära, växtbiologi och traktor m redskap. När jag väl klarade det så började den riktiga utbildningen direkt efter som jag nu har läst under en månads tid.

Vad har vi läst hittills?

Vi läser tre kurser samtidigt och de är marklära (mer fördjupning), förvaltning och skötsel av gröna miljöer och specialiserad växtkunskap. Av dessa är markläran tyngst, det är en del kemi och mycket att ha koll på. Men det är otroligt intressant och jag finner den som den roligaste faktiskt. Jorden är ju det viktigaste vi håller på med när vi odlar och planterar.

Saker vi gjort är

  • Beskärning av träd och buskar
  • Jordanalys (bilden ovan)
  • Inlämning om analys om vår egen zon mm.
  • Intressanta lektioner
  • Läst en hel del litteratur!

Hur känns det?

Det känns så galet att jag faktiskt utbildar mig till trädgårdsmästare?!?! Det känns overkligt att tänka på. Jag ska liksom bli mästare inom trädgård, haha! Nä, men jag har funderat på antingen florist eller trädgårdsmästare i några år och allt föll mot att trädgårdsmästare passar mig nu! Jag kan bara säga att det känns så himla rätt. Det går inte att beskriva det på något annat sätt.

Men det känns verkligen som att jag har landat rätt. Det här är det jag ska göra just nu för jag mår så otroligt bra i att lära mig saker just nu och att ha den vardagen som jag byggt upp senaste två månaderna. Jag har lärt mig att anpassa mig och känner ingen överprestation som jag gjort tidigare när jag gick i skolan förut.

Ja, jag har ju faktiskt studerat i två månader men självaste utbildningen som är på yrkeshögskolenivå har jag läst i en månad!

Jag tänker att jag fortsätter ger er en inblick i mitt pluggande framöver. När jag har landat lite mer kommer ni få lite bilder från sommaren och andra spännande inlägg. Men först, fokus på plugget!

/Malin – plantornas