Första skörden

Nu är den tiden vi alla väntat på här! Vi kan börja skörda i våra odlingar och pirret i mig är stort. Vi kikar på vad jag har skördat hittills.

Skörden från köksträdgården

Där finner vi mest kryddor som persilja, koriander, basilika, timjan och dill. Alla förutom timjan har jag fryst in. De håller smakerna bättre på de viset.

Timjan väljer jag att torka, dels för att kunna använda det enkelt i maten men också för att enkelt kunna lägga i te. Timjan använder jag som hostdämpande vid förkylning. Det hjälper väldigt bra! Visst älskar vi våra husmor och huskurer? Det gör jag iallafall

Blomsterodlingen vaknar till liv

Dahlior, rosenskäror, luktärtor och annat smått och gott skördas för fullt nu. Floxen och luktärtorna leverar något så otroligt för mig i år! Rosenskärorna har det tufft, vet inte om det är för det blöta vädret som har varit eller om jag var för snål med omplanteringen för de så de har stått och stampat för länge.

Men allt är på gång och vi är bara halvvägs in i juli. Jag borde inte begära mer för jag ligger så mycket “bättre” till i min nya zon. Tidiga skördar av allt men också hyfsat bra planering bakom har nog lett till detta.

Jag har gjort två större buketter som ni ska få se framöver. Men tills dess önskar jag dig en fortsatt fin sommar!

/ Malin – plantornas